{ "title": "Testosteron Düşüklüğü", "image": "https://www.testosteron.gen.tr/images/testosteron-dusuklugu.jpg", "date": "21.01.2024 20:26:50", "author": "Nimet Öğüt", "article": [ { "article": "
Testosteron düşüklüğü, erkelerde daha sıklıkla görülmektedir. Testosteron hormonu kadınlarda üretilse de erkeklere oranla daha az üretilmektedir. Kadınlarda az miktarda yumurtalıklarda üretilmektedir. Testosteron düşüklüğü 30 yaşından itibaren düşmeye başlamaktadır. Yaşın ilerlemesi ile testosteron azalmaya ve yağların enerji olarak kullanımı zorlaşmakta ve kişi kilo almaktadır. Günümüzde yaklaşık her 4 erkekten birinde görülmektedir. Genç erkeklerde sabah saatlerinde testosteron yüksek düzeydedir.

Testosteron Düşüklüğünün Yaptığı Şikâyetler

Testosteron düşüklüğü erkeklerde seksin azalmasına, sperm sayısında azalmaya ve memelerde büyümeye yol açmaktadır. Bazılarında ise gece terlemeleri, sıcak basma, huzursuzluk, kilo alımı, uykusuzluk, şeker hastalığı ve yorgunluk gibi şikâyetlere yol açmaktadır. Genç erkeklerde ise vücut kıllarında azalmaya, kas kitlesinde azalmaya ve kemiklerde erimeye neden olabilmektedir. Erkeklerde yaşın ilerlemesiyle testosteron üretimi azalmaktadır. Seslerde incelik vardır.

Testosteron Düşüklüğü Önlemek İçin Neler Yapmalıyız?
Testosteron Düşüklüğünün Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

Testosteron düşüklüğünün tedavisinde kişilere ilaç tedavisi verilmektedir. İlaç tedavisi hap ve iğne olarak değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca testosteron düşüklüğü olan erkeklerde egzersiz yapılması ve kas gelişimi için D vitamini kullanımı önerilmektedir. Stresten uzak durmalıdır.
" } ] }