{ "title": "Testosteron İlaçları", "image": "https://www.testosteron.gen.tr/images/testosteron-ilaclari.jpg", "date": "20.01.2024 15:15:12", "author": "Firdevs Yılmaz", "article": [ { "article": "Testosteron İlaçları, Testosteron erkeklik hormonudur. Vücut işlevlerini yerine getirebilmesi için çok önemlidir. Testosteron hormonu gelişme çağında erkeklerde en üst seviyelerde görülürken 30 yaşlardan itibaren düşmeye başlar. Her 10 yılda bir testosteron hormonu %10 azalır. 65 yaşından sonra ise vücuttaki testosteron hormon seviyesi %20 kadar geriler. Erkeklerin, cinsel organından ürettiği bu hormona cinsel yaşamı, kas gelişimi, kemik kalınlığı ve kendini iyi hissetmesi için ihtiyacı vardır.

Testosteron eksikliğinde; cinsel isteksizlik, ereksiyon olamama, kemik erimesi, kas kütlesinde azalma, yağlanmaya başlama, kıl dökülmesi, enerji eksikliği, iştahsızlık, ruhsal değişimler görülür. Bu gibi durumlarda yapılması gereken en kısa zamanda doktorunuza başvurmanızdır. Testosteron ölçümlerini yaptırdıktan sonra doktorunuzun uygun gördüğü tedaviye başlamanız gerekmektedir.

Testosteron İlaçları Nelerdir?

Testosteron tedavisi; enjeksiyon, bantlar, jeller ve dialtı hapları ile yapılabilmektedir.

Enjeksiyon: Haftalık, aylık ya da üç aylık olmak üzere enjeksiyon ile verilir. En ucuz ve etkili tedavidir. Yan etkisi kırmızı kan hücrelerini artırmaktadır.

Bantlar: bu bantlar genelde sırt, omuzlar, kollar, bacak ya da karın bölgesine gece yapıştırılarak uygulanır. Bantlar içindeki testosteron hormonunun vücuda yayılması sağlanır.

Jeller: Jeller karın altı, üst kol ya da omuza uygulanır ve jeller kurudukça deri testosteron hormonunu emer. Kalp sorunu, prostat, meme kanseri, uyku apnesi olan kişilerin kullanıma uygun değildir.

Dilaltı Hapı: Genellikle 12 saatte bir dil altına yerleştiren tablet vücuda daha çabuk yayılır. Enjeksiyondan daha etkili olduğu belirtilsede dilaltı haplarının karaciğer sorunlarını ortaya çıkardığı ve kalp krizine yol açtığı uzmanlar tarafından belirtilmektedir.

Testosteron İlaçları ile tedaviye başladıysanız, ilk 3 ay içinde mutlaka kontrole gitmeli ve kırmızı kan hücreleri değerlerinin ölçümü yaptırmalısınız. Bu 3 aydan sonra yıllık olarak kontrollere devam edilmeli. Bu kontrollerde kırmızı kan hücrelerinin sayısı yüksek çıkarsa muhakkak tedaviyi durdurmalısınız. Testosteron ilaç tedavisine, tüm ilaç tedavilerinde olduğu gibi doktor kontrolünde başlamalısınız. Testosteron hormonunu yükseltmek için özellikle medyada reklamları yapılarak satılan haplara kesinlikle güvenmeyin ve kullanmayın. Bilgisizce kullanılan Testosteron İlaçlarınınkalp krizine yol açacağını unutmayın.
" } ] }